تفاوت پروفیل سبک و سنگین

مقالات بازدید: 369
تفاوت پروفیل سبک و سنگین

از مقطع پروفیل در صنایع مختلف ساختمان سازی، ساخت درب و پنجره یا راه سازی استفاده می شود. این محصول دارای کاربردهای فراوان است. به طور کلی پروفیل به دو دسته باز و بسته تقسیم بندی می شود. نوع باز شامل مواردی مثل نبشی، ناودانی، تسمه، تیرآهن و میلگرد است.

نوع بسته شامل مواردی مانند قوطی درب و پنجره پروفیل، پی وی سی، قوطی و لوله است. پروفیل سبک و سنگین از جمله اصطلاحات متداول در این حوزه هستند که می‌ خواهیم در این مقاله شما را با آن ها و تفاوت هایی که دارند، بیشتر آشنا کنیم.

پروفیل چیست؟

پروفیل ها از اجزای سازه ای بوده که دارای ویژگی هایی مثل طول زیاد و مقطع ثابت هستند. با درنظر گرفتن جنسی که پروفیل ها دارند، شامل انواع مختلف آلومینیومی، فولادی و ... هستند. انواع پروفیل ها قیمت های متفاوتی دارند. ضخامت پروفیل ها یکی از فاکتورهای تعیین کننده روی قیمت آن آنها است. به طور کلی پروفیل ها شامل دو نوع صنعتی و ساختمانی هستند. در صنعت ساختمان سازی از پروفیل برای مواردی مثل درب و پنجره های آلومینیومی استفاده می شود. در صنعت نیز برای تولید قطعات خودرو پروفیل به کار می رود.

تفاوت پروفیل سبک و سنگین

پروفیل سنگین چیست

پروفیل سنگین به دو صورت صنعتی و ساختمانی در بازار وجود دارد و در مقاطع مربعی شکل و یا مستطیلی شکل ساخته می شود. با استفاده از ورق سیاه که دارای ضخامت یک و نیم میلی متر به بالا است، نوع پروفیل سنگین تولید می شود و دارای تنوع ابعادی بالا است. پروفیل سنگین دارای موارد مصرف فراوان بوده و برای موارد زیر می توان از آن استفاده کرد:

پروفیل سنگین دارای ویژگی هایی مثل جوش پذیری بالا، سختی سطحی، قیمت مناسب و پایداری پیچشی و خمشی در سطح بالا است. در حقیقت پروفیل سنگین به علت داشتن تحمل وزن بالا قابلیت استفاده در مواردی که نیاز به تحمل نیروی زیاد است را دارد.

محصول پیشنهادی :
پروفیل استیل 304

قیمت پروفیل سنگین

قیمت پروفیل استیل در واحد وزن این محصول اعلام می شود و بسته به ضخامتی که ورق مصرفی دارد، قیمت آن متغیر خواهد بود. محصولات نازک تر دارای قیمت بالاتری هستند. ولی از آنجایی که قیمت این محصول با در نظر گرفتن واحد وزن محاسبه می شود، محصولات نازکتر وزن کمتری دارند. در نتیجه قیمت آنها کمتر خواهد بود. از جمله خصوصیات بارز این محصول می توان به جوش پذیری بسیار خوب و سختی سطح و مقاومت پیچشی و خمشی اشاره کرد. کارخانجات تولید کننده پروفیل سنگین در کشور ما مواردی مانند نورد و پروفیل ساوه، پروفیل علویجه و یاران و فولاد هیبرید و ... هستند.

پروفیل سبک چیست

برای تولید پروفیل سبک از ورق روغنی یا ورق نورد سرد استفاده می شود. این نوع پروفیل دارای ضخامت های زیر یک و نیم میلی متر است. تولید پروفیل سبک با در نظر گرفتن استاندارد های DIN2394 و EN10219-2  انجام می شود. پروفیل سبک در اصطلاح با نام پروفیل مبلی نیز شناخته می ‌شود. قوطی های مبلی از جمله مهمترین محصولات این نمونه هستند که کاربردهای فراوان در صنعت داشته و خصوصیات عالی دارند. از دیگر کاربردهای پروفیل سبک می توان به موارد زیر اشاره کرد:

پروفیل سبک دارای خصوصیاتی مثل فرم پذیری مناسب، تنوع وزنی و قابلیت آبکاری شدن است. از دیگر ویژگی‌ های آن می ‌توان ظرافت بالا و دقیق در مقایسه با دیگر پروفیل ها و از نظر قد و ضخامت دقیقی زیاد آن را نام برد.

تفاوت پروفیل سبک و سنگین

قیمت پروفیل سبک

همان‌ گونه که در بالا اشاره کردیم قیمت پروفیل سبک با در نظر گرفتن وزن آن تعیین می ‌شود. همچنین روی قیمت این محصول مواردی مانند قیمت ورق روغنی، هزینه های انرژی تولید و نرخ دلار تاثیر گذار است. استفاده کردن از روش کشش سرد برای تولید پروفیل های سبک موجب صرف هزینه و انرژی کمتر می شود. در نتیجه محصول مورد نظر دارای کیفیت سطح بالاتری خواهد بود. در کشور ما پروفیل سبک در کارخانجات نورد و پروفیل ساوه، صبا، توسعه فولاد ساب، قزوین و خاور صنعت هما ساخته می شود.

تفاوت پروفیل سنگین و سبک

با توجه به تعاریفی که برای پروفیل سبک و سنگین شد، این دو محصول دارای تفاوت هایی با هم هستند. نوع سبک با استفاده از ورق سرد ساخته می شود و برای تولید پروفیل سنگین ورق سیاه به کار می‌ رود. همچنین پروفیل سبک شامل محصولاتی با ضخامت پایین تر از یک و نیم است. اما نوع سنگین آن دارای ضخامت های بالاتر از یک و نیم می باشد. از نظر کاربرد نیز این دو محصول با یکدیگر تفاوت دارند. نوع سنگین برای مواردی که به تحمل نیروی بالا نیاز است به کار می رود. در آخر به علت اینکه قیمت بر اساس واحد وزن محاسبه می شود، قیمت پروفیل سبک در مقایسه با نوع سنگین کمتر خواهد بود. از نظر وزنی پروفیل سبک دارای وزن کمتری در مقایسه با پروفیل سنگین است. نوع سبک برای موارد خاصی استفاده می شود، اما پروفیل سنگین کاربردهای صنعتی دارد.

جمع بندی

در این مقاله ضمن معرفی پروفیل سنگین و سبک به بررسی تفاوت های میان این دو محصول پرداختیم. عمده ترین تفاوتی که میان این دو نوع پروفیل وجود دارد، در ورق مورد استفاده برای ساخت آنها است. همچنین این دو محصول از نظر کاربرد و ضخامت با یکدیگر فرق دارند. پس قبل از خرید پروفیل باید با درمورد تفاوت های آن ها اطلاعات کسب کرد.

چاپ