میلگرد استیل 304
میلگردها در انواع مختلف استیل، آجدار و ساده تولید می شوند. میلگرد استیل در بازار به نام میله یا لوله گرد نیز معروف است. میلگرد استیل به دلیل مقاومت در برابر دمای بالا، رطوبت و خوردگی یکی از محصولات پرکاربرد در صنایع مختلف محسوب می شود. این نوع میلگرد از نظر ظاهری به میلگرد ساختمانی شباهت دارد. اما مهمترین تفاوت بین آنها در جنس و کاربرد می باشد. میلگرد استیل در سه دسته میلگرد استیل نگیر، بگیر و نسوز طبقه بندی می شوند. این نوع میلگردها به صورت کلاف و شاخه در گریدهای مختلفی مانند 304، 316، 309، 310، 321 و … تولید و عرضه می گردند. میلگرد استیل 304 در شرایطی که مقاومت به خوردگی و استحکام اهمیت بالایی دارد، گزینه ی مناسب و مقرون به صرفه ای محسوب می شود. همچنین به دلیل مقاومت بسیار خوبی که در برابر محیط های صنعتی و بیشتر مواد شیمیایی دارد، پر مصرف ترین گرید میلگرد استیل می باشد. در ادامه با ما همراه باشید تا با میلگرد استیل 304 بیشتر آشنا شوید.
میلگرد استیل 304 چیست؟
میلگرد استیل 304 یا فولاد زنگ نزن 304، از دسته ی فولادهای آلیاژی استنلس استیل می باشد. این نوع میلگرد در میان فولادها دارای مشخصه X5CrNi18-10 است. همچنین در استاندارد DIN با نام فولاد 1.4301 شناخته می شود. اما نوع دیگری از این فولاد با نام فولاد زنگ نزن یا ضد زنگ L304 وجود دارد که استاندارد DIN آن را با نام فولاد 1.4307 می شناسند. این فولاد به دلیل خواص غیرمغناطیسی و جذب پایین آن توسط آهنربا، در میان فروشندگان با نام میلگرد استیل نگیر 304 شهرت دارد. همچنین برای تشخیص این استیل از آهنربا استفاده می شود.
میلگرد استیل 304 در ضخامت های مختلفی از 1.6 تا 5 میلی متر بصورت کلاف و شاخه تولید می شود.
میلگرد استیل 304 دارای دمای فورجینگ 1200-900 درجه سانتی گراد است و عملیات آنیل کاری بر روی آن انجام نمی شود. همچنین دارای قابلیت ماشین کاری خوبی بوده و مقاومت به خوردگی بالایی به خصوص در محیط های کلریدی از خود نشان می دهد. پایین بودن استحکام تسلیم و قابلیت تغییر طول زیاد این اجازه را به میلگرد استیل 304 می دهد که قابلیت شکل پذیری در اشکال پیچیده را داشته باشد.
نوع و آلیاژهای تشکیل دهنده میلگرد استیل بر روی قیمت آن تاثیرگذار می باشد.
ترکیب شیمیایی میلگرد استیل 304
• نیکل : عنصر نیکل باعث افزایش استحکام و سختی می گردد، بدون این که چقرمگی و شکل پذیری کاهش یابد.
• مولیبدن : حضور عنصر مولیبدن در این آلیاژ باعث افزایش استحکام، سختی، سختی پذیری و چقرمگی می شود. همچنین مقاومت خزشی و استحکام در دماهای بالا را نیز افزایش می دهد.


پروفیل استیل چیست؟
مشخصات پروفیل استیل
پروفیل استیل 304

انواع میلگرد استیل 304
تجهیزات گوناگونی در ساخت و ساز مورد استفاده قرار م یگیرند. این تجهیزات خود دارای انواع مختلفی هستند. میلگرد استیل 304 نیز انواع گوناگونی دارد که عبارتند از:
نوعی از فولاد با نام فولاد زنگ نزن یا ضد زنگ L304 وجود دارد. این نوع فولاد غیرمغناظیسی بوده و جذب پایینب توسط آهنربا دارد. به همین دلیل به آن میلگرد استیل نگیر 304 می گویند. برای تشخیص این نوع میلگرد از آهنربا استفاده می شود. از مهمترین ویژگی های این نوع استنلس خاصیت غیر آهنربایی آن به دلیل مواد تشکیل دهنده درون آن می باشد. آلیاژ آهن، کربن و نیکل از جمله اصلی ترین و مهمترین مواد تشکیل دهنده استنلس نگیر هستند. کاربرد این نوع میلگرد نسبت به دیگر نمونه ها بیشتر است. در واقع باید بدانید بیشتر از 65 درصد مصرف جهانی استنلس را این نوع به خود اختصاص داده است. از آنجایی که کاربرد آن بسیار زیاد است فروش آن هم بالاتر می رود. بسیاری از افرادی که به دنبال خرید میلگرد استیل هستند، ترجیح می دهند این نوع استنلس در تولید آن میلگرد به کار برده شده باشد.
• استنلس های بگیر (مغناطیسی)
از جمله اصلی ترین و مهمترین موادی که درون میلگرد استیل 304 به کار رفته، آلیاژ آهن، کربن و کروم می باشد. یکی از ویژگی های مهمی که این نوع از استنلس دارد، خاصیت آهن ربایی بودن آن است.
• استنلس های مارتنزیت
اصلی ترین مواد درون استنلس های مارتنزیت کروم، کربن و آهن هستند، که هر یک از آنها بر اساس اندازه مشخص شده ای که باید مورد استفاده قرار گیرند، یک دهم بیشتر می باشند. این نوع استنلس علاوه بر اینکه خاصیت آهن ربایی دارد، دارای سختی پذیری بسیار بالایی می باشد. همچنین از مقاومت خوردگی بالایی برخوردار است.
• استنلس های دوپلکس
یکی از مهمترین ویژگی های این نوع استنلس ها خاصیت آهنربایی آنها در درجه حرارت معمولی می باشد. از اصلی ترین مواد تشکیل دهنده آنها می توان نیکل، آهن و کروم را نام برد. این نوع از مواد اولیه از ترکیب استنلس های غیر مغناطیسی و مغناطیسی تولید و طراحی شده اند.
کاربرد میلگرد استیل 304
کاربرد میلگرد استیل در تولید پیچ و مهره
استفاده از میلگرد استیل در صنایع غذایی
نحوه تولید میلگرد استیل
گریدهای آلیاژی میلگرد استیل
گریدهای مهم استیل بگیر
مهم ترین گریدهای استیل نگیر
مهم ترین گریدهای استیل نسوز
تولیدکنندگان اصلی میلگرد استیل
ویژگی میلگرد استیل 304

میلگرد استیل 304 در برابر خوردگی در محیط های شیمیایی و اتمسفری مقاومت بسیار بالایی دارد. به همین دلیل در ساخت بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می گیرد. میلگرد استیل 304 در اکثر محیط های فرآوری مواد غذایی مقاوم می باشد و به راحتی تمیز می شود. همچنین در برابر مواد شیمیایی آلی، رنگ و انواع مختلف مواد شیمیایی غیر آلی بسیار مقاوم می باشد.
• انعطاف پذیری بالا
میلگرد استیل 304 در برابر شکل گیری به اشکال مختلف مقاومت زیادی نشان نمی دهد و به راحتی شکل می گیرد. در واقع انعطاف پذیری آن بسیار بالا می باشد. به همین دلیل در ساخت کالاهای زیادی کاربرد دارد. بیشتر از 50 درصد فولادهای ضد زنگ از این نوع هستند و علت آن هم انعطاف پذیری بالای آن است. از این نوع فولاد به دلیل فرم دهی بسیار بالایی که دارد، در جوشکاری استفاده می شود.
• مقاومت در برابر حرارت بالا
این نوع میلگرد در برابر حرارت بالا از خود مقاومت بسیار بالایی نشان می دهد. میلگرد استیل 304 دارای مقاومت حرارتی تا 870 درجه سانتی گراد به صورت متناوب می باشد و می تواند تا 925 درجه سانتی گراد را به طور مداوم تحمل کند. استیل 304L مقاومت بیشتری نسبت به کاربید بارش دارد و می تواند در محدوده دمای بالا نیز مورد استفاده قرار گیرد. جایی که درجه حرارت بالا در آن مهم است، مقادیر بالاتر کربن مورد نیاز قرار می گیرد.

میلگرد استیل 304 دارای سختی برینل 123HB، سختی راکول 70 و سختی ویکرز 129 می باشد. مقاومت کششی آن 500 الی 700 مگاپاسکال است.
• خواص فیزیکی
چگالی این استیل برابر با (g/cc) 8 است که از شاخص ترین خواص فیزیکی مواد چگالی آنها می باشد.
• مقاومت به اکسیداسیون
بیشترین حرارت یکنواختی که میلگرد استیل 304 می تواند تحمل کند (بدون پوسته و اکسید شدن) حدود 925 درجه سانتی گراد است. چنانچه حرارت بصورت متناوب باشد این میزان درجه حرارت حدود 870 درجه سانتی گراد می باشد. میلگرد استیل 304 در این بازه دمایی در برابر اکسید شدن از خود مقاومت بالایی نشان می دهد.
• قیمت مناسب
از دیگر ویژگی های میلگرد استیل 304، قیمت مناسب آن می باشد. این نوع میلگرد استیل نسبت به بسیاری از میلگردهای دیگر که در بازار وجود دارند، از قیمت بهتری برخوردار است.

جوشکاری میلگرد استیل 304
عملیات حرارتی میلگرد استیل 304
با توجه به ساختار آستنیتی، استیل 304 قابلیت سختکاری ندارد و فقط می توان عملیات حرارتی آنیل و تنش زدایی را بر روی آن انجام داد.
• عملیات آنیل : حرارت دهی در بازه 1038-1121 درجه سانتی گراد و سپس سرد کردن سریع را آنیل می گویند. برای مقاطع نازک و ورق ها می توان از هوا به عنوان خنک کننده استفاده کرد. ولی برای مقاطع ضخیم استیل 304 از آب به عنوان محیط خنک کننده استفاده می شود.
• عملیات تنش زدایی : معمولا زمانی که کار سرد بر روی استیل 304 انجام می گردد، از عملیات تنش زدایی استفاده می شود. دمای تنش زدایی 400 درجه سانتی گراد و زمان آن بین 30-120 دقیقه است.